|   Home   |   Over Ons   |   Onze Honden   |   Puppies   |   Nakomelingen   |   Fotoalbum   |   Nieuws   |   Links   |  


Nest 1: Pearl Drift Primrose Beauty (Meike) x Kamp. Gunhills Over the Moon (Neal)
Geboren op: 4 maart 2003

 

String of Pearls Sonata in Pink (Myla) en vriendin Maaike

Toen bleek dat wij ongewild kinderloos zouden blijven wilden we toch onze zorgbehoefte kwijt. Veel mensen zeiden “dan neem je toch een hond”. Ervan overtuigd dat dit nooit onze kinderwens zou kunnen inwilligen gingen wij toch op zoek naar een hond. Gewoon voor wat gezelligheid in huis en om mee te kunnen wandelen. Want wandelen zonder hond of kind vonden we toch maar wat raar. We gingen gedegen te werk want het moest natuurlijk niet zomaar een hond worden maar een hond die echt bij ons past. Na lang zoeken en zelf gesprekken met een kynoloog kwamen we toch uit  op de Golden Retriever. Nou toen we dat wisten wilde we vaart maken we keken op de site van de GRCN en screenden de fokkers die een nestje verwachten. En zo kwamen we bij String of Pearls. Nou nu terugkijkend kunnen we zeggen dat we geen betere keus hadden kunnen maken. De familie Pleit verwachte hun eerste nestje en na een kennismakingsgesprek waren we door de balotagecommissie. Yippie als er voldoende pupjes geboren zouden worden zouden wij een teefje krijgen.

Op 4 maart 2003 kregen we het telefoontje wat we ons leven niet meer vergeten. Ons hondje was geboren. We konden natuurlijk niet wachten tot we haar mochten zien. We gingen kennismaken en later bleek dat we ook nog eens het teefje van onze keuze kregen. En zo gingen we op Koninginnedag 2003 naar huis met String of Pearls Sonata in Pink oftewel onze Myla. De vlaggen hingen overal natuurlijk uit maar zo voelde ons hart ook. We hebben genoten van de “kraamtijd” thuis en Myla was een voorbeeldige pup die niets kapot maakte en behoorlijk snel zindelijk was en heeeel belangrijk het heerlijk vond als we met haar kroelden en speelden.

Bijna een jaar later begon het weer te kriebelen. Het zou toch wel leuk zijn als Myla een maatje kreeg en wij allebei met een hond konden wandelen. Het stond voor ons als een paal boven water dat dit dan een halfzusje van Myla moest worden. En zo werd op 1 juli 2004 een tweede nestje geboren bij de familie Pleit waaruit wij uiteindelijk String of Pearls Cantate in Pink oftewel Maaike kregen. Wat heel bijzonder was bij dit hondje is dat we de hele dracht enz. van heel dichtbij mee hebben mogen maken. En wat een heerlijke meid is ook deze hond.

We zijn nu bijna zes jaar verder en nog iedere dag genieten we van onze “oudste” meiden. Want ondertussen zijn we ook pleegouders geworden van een meiske van nu drie en een lieve kleine dame van net één jaar. Ook van deze twee dametjes genieten we uiteraard maar onze twee oudste hebben ook een heeeel bijzonder plekje. En ook onze pleegdochters genieten meer dan volop van de honden. Het is zo leuk te zien hoe ze met elkaar leven en letterlijk spelen.

En nog iedere dag komen Myla en Maaike bij ons als de kids op bed liggen. “Nu is het onze tijd” en gelijk hebben ze. Dan gaan we langer uit met ze, spelen even met ze en kroelen vooral heel veel kroelen. En als we een “slechte” bui hebben dan liggen ze allebei heerlijk tegen ons aan op de bank. En wat voelen we ons dan rijk!

Dus lieve Bert, Christina, Elisa en Annelien we kunnen jullie nooit genoeg bedanken. En tot ons grote verdriet leeft Meike niet meer maar als wij naar Myla en Maaike kijken zien we nog zoveel van die lieverd dat ze niet wordt vergeten!!!

Trotse eigenaren: Rob en Isolde

 


 

String of Pearls Spring Frost (Lieke)

String of Pearls Spring Frost, oftewel Lieke …….

….is echt zo voornaam, aandoenlijk, vrolijk, trouw,  mooi en aanhankelijk, maar ook zo intens lief als haar naam doet vermoeden !!!

Ze is inmiddels al weer zeven jaar in ons midden en woont samen met de kortharige Schotse Herders: Pelle (13) en Puck (4), onze kruising Beagle: Frodo (ongeveer 8), afkomstig uit het asiel en Okke en Abeltje (7) onze Brits korthaar katten.

En natuurlijk niet te vergeten onze gezellige kippetjes, die altijd zo graag naar binnen willen. Het kostte in het begin wat moeite, maar Lieke heeft geleerd ze te accepteren en vooral met rust te laten.

Haar wilde haren van vroeger is ze inmiddels een beetje kwijt……Als je in haar onschuldige, bruine oogjes kijkt zou je niet verwachten dat ze als pup “Huize Groenewoud” aardig heeft bezig gehouden……..

We hebben nog vers in onze herinnering hoe ze de punt van het tafelkleed van de gedekte (!!!) paasontbijttafel pakte en dit vrolijk huppelend achter zich aantrok door het  héééele huis.

Ook was ze zeer betrokken bij de renovatie van de vijver, wat op dat moment een ware modderpoel was. Regelmatig vond er een gedaanteverwisseling plaats en veranderde ze in een zwart, stinkend draakje……..

Myrthe en Wytze weten nog maar al te goed hoe ze altijd stiekumpjes hun kamertjes insloop om vervolgens een knuffel uit hun bedjes te “jatten”. Om de knuffels voor “de sloop” te behoeden hebben we de deuren toen maar “Lieke-bestendig” gemaakt en voorzien van haken.

Ook deden er zich situaties voor die erg ontroerend waren. Toen Emma, ons teckeltje, na een kleine, onschuldige ingreep niet mee kon naar het bos, weigerde Lieke pertinent om haar achter te laten. Ze was en voelde zich een echte Nanny……..Wat later kreeg Emma een ernstige ziekte, waarbij Lieke,  in een laatste poging van ons om haar te redden, als bloeddonor heeft gefunctioneerd. Dat het Emma niet heeft kunnen helpen, heeft zeker niet aan Lieke gelegen……….

Wij hadden Lieke al vrij snel in ons hart gesloten, onze band is in de loop der jaren steeds hechter en inniger geworden. Kortom, ons meisje is binnen ons gezin absoluut onmisbaar geworden !!!!!

Trotse baasjes: Hans, Yvonne, Mirthe & Wytze Zweers en vriendjes Pelle, Puck, Frode, Okke en Abeltje, Purmerend

 


 

String of Pearls Sunsprite Esmay (Esmay)

Esmay  was mijn eerste zelfgefokte pup. Ze was echt om op te vreten. Een schitterend hoofdje en heel aandoenlijk.  Ze is nu alweer 7 jaar oud. Ze was het kleintje in het nest en is dat ook alijd gebleven. Ze is een kittig, vrolijk meisje dat ook nog eens zeer slim is. Je hoeft haar maar één keer iets voor te doen en ze weet het al. Ze was nog maar 8 weken oud toen ze de “zit”en “af”al kon.

Esmay was ook echt een “moederskindje”.  Spelen wilde ze alleen maar met haar moeder Meike.
Nu Meike er niet meer is, heeft ze haar nieuwe speelmaatje nog niet echt gevonden. Hopelijk gaat ze dat nog wel doen.

Ze is ontzettend lief voor kinderen en ook is ze erg gevoelig van aard. Op het moment dat één van onze honden in moest slapen was zij het die huilend naast de overleden hond ging zitten en ook echt een paar dagen depressief was.

Esmay vindt het heerlijk om met om met een kat te knuffelen en ze houdt haar hoofd heel stil als ze van de kat een wasbeurt krijgt. Ze vindt dit het toppunt van gezelligheid.

Apporteren vindt ze geweldig en weet dan ook niet van ophouden. Ook is ze een ster op de behendigheidsbaan. Het kan haar niet gek genoeg.

Esmay heeft één nestje gehad, waarvan Vlinder bij ons is gebleven.
We hopen nog heel lang van haar te mogen genieten!

Trotse eigenaren: Bert en Christina Pleit (kennel String of Pearls), Andijk

 


 

String of Pearls Sunrise Cupido (Jesse)