|   Home   |   Over Ons   |   Onze Honden   |   Puppies   |   Nakomelingen   |   Fotoalbum   |   Nieuws   |   Links   |  

 
Nest 10: String of Pearls Crepes Suzette (Livia) x CH Majik Truth Or Dare (Nigel)
Geboren op: 21 februari 2011

Muffin (String of Pearls Peace of Cake)

         

In april 2011 was het dan eindelijk zover, we konden onze Muffin (String of Pearls Peace of Cake) ophalen. Na de vele en goede zorgen van de familie Pleit voor hun Kleine Krummel was het aan ons om deze jonge dame te gaan verzorgen. Aangezien zij onze eerste hond is, was dat wel even wennen. Zowel voor haar als voor ons volgde een zeer leerzame en onvergetelijke fijne tijd.

Alles in het leven van Muffin stond en staat in het teken van ontdekken van nieuwe dingen, of dat nu de vogels in de achtertuin zijn of spelen en rennen met andere honden. Als een echte Golden mag ze graag kauwen op alles wat er ook maar enigszins lekker uitziet. Ze vindt het heerlijk om gewoon te scharrelen en overal aan te ruiken. Ralph (ons konijn) is haar allerbeste maatje die ’s ochtends wordt verwelkomd met een lebber om zijn oren. Daarnaast is hij haar ‘broeder in het kwaad’ als ze samen de tuin onveilig maken, bollen, planten en wortels uitgraven en kijken hoe het gesteld is met de fundering van ons huis. Natuurlijk is Ralph ook een onuitputbare dropfabriek.

Af en toe vragen we ons wel af of dit een normale Golden is. Ze houdt namelijk heel erg van televisie kijken, waarbij ze duidelijke voorkeuren heeft en zeer aandachtig blijft kijken. Verder is het een heerlijke dame die dol is op spelen en spelletjes doen. Ook speelt ze graag met je voeten en wil de iedere keer weer haar favoriete knuffel onder je aandacht wil brengen. Ze heeft een hele mand vol met allerlei knuffels  (kapot maken doet ze niets) maar toch heeft ze haar favorieten, zoals Knorretje en Streepje die ze iedere keer weer meeneemt naar haar mand.

Troetelen vindt ze heerlijk, stoppen is geen optie, ze duwt haar neus net zolang onder je arm totdat je weer doorgaat. Kammen en borstelen mag eindeloos, maar zodra je probeert wat overtollig haar rondom en tussen haar pootjes te verwijderen heeft Muffin zoiets van; nu is het genoeg geweest.

21 februari is ze alweer één jaar geworden en heeft ze het afgelopen jaar elke zaterdag met veel plezier samen met onze dochter Carlijn getraind. Inmiddels hebben ze drie diploma’s behaald. Toch blijft ze ons iedere keer weer verbazen. Als je denkt dat ze niet durft trap te lopen, staat ze opeens achter je in de badkamer. Helemaal trots en blij dat ze je gevonden heeft. Als ze tijdens cursus niet op een stapel pallets springt maar er opklautert, blijkt plots enkele weken later dat ze heel goed op een stoel kan springen. En wanneer ze het dan eenmaal ontdekt heeft, is er geen houden meer aan!

Kortom, we zijn ontzettend blij met haar en alle blijdschap en onvoorwaardelijke liefde die ze ons geeft. We hopen nog lange tijd van deze mooie dame te kunnen blijven genieten, want ze heeft in de relatief korte tijd dat ze nu bij ons is een onvervangbare plaats in ons huis en ons hart veroverd.

Trotse eigenaren: Carlijn, Jan Arend & Marloes ten Have, Leidschendam.

 


 

 

Lenthe (String of Pearls Oh My Apple Pie)

 

Naar het nest waaruit Lenthe geboren is, keek ik al een hele tijd uit. Met het fijne karakter dat mama Livia heeft en de onweerstaanbare looks & super temperament van papa Nigel, moest dit wel een heel leuk nest worden.
En die verwachting is zeker uitgekomen! 7 koddige, mollige pups met zoete, speelse karakters. Wat een feest!
Lenthe sprong er voor mij vanaf het begin uit. Buiten dat ik voor haar gevallen was, vond ze mij ook heel leuk. Alles liep ze me achterna. Nog voor haar oogjes en oortjes open waren, kroop ze liever tegen mij aan dan tegen haar moeder. En zo is onze goede band gegroeid. Nu is ze inmiddels alweer een jaar oud en is ze van koddig pupje uitgegroeid tot een mooie zelfbewuste dame. Heel hecht met de rest van de roedel en vooral met haar grote vriend Beer. Een paar keer week heeft ze een speelmomentje met haar grote broer Bravo. Dat blijft leuk.
Lenthe is een leergierig hondje. Is altijd in voor gekkigheid en hoe raarder de oefening, des te leuker ze het vindt. Veel leuker dan een saaie oefening als af en blijf. Apporteren vindt ze het allerleukste om te doen. Trots als een pauw als ze haar dummy terug komt brengen. Ze is een ontzettende braverik, loopt erg weinig aan de lijn en vindt alle mensen, kinderen en dieren even lief.
Af en toe gaat Lenthe mee naar een show. Vooral samen met broer Bravo is dat heel gezellig. Lenthe vindt het showen erg leuk en dat maakt dat we er samen veel plezier in hebben.

Ik ben heel blij met mijn "Toetje" en ik hoop dat we nog heel veel plezier zullen hebben samen!

Trotse eigenaresse: Elisa Pleit
Kennel String of Pearls

 

 


 

Bravo (String of Pearls Jamaican Me Crazy)

 

Bravo is een hele dikke knuffelkont, knuffelen doet hij het liefst de hele dag. En dat kan je zelf ook niet laten, want hij heeft een heel hoog aaibaarheidsgehalte. Bravo is lief, mooi, gezellig, altijd braaf, makkelijk, rustig, vrolijk en gehoorzaam. Oftewel de perfecte hond. Hij wil graag alles voor je doen en geniet ontzettend van de aandacht en de lange wandelingen. Samen met Jolene, Jake, Lindsey, Lieke en Valentijn vormt hij een stabiele, vreedzame roedel waar wij dagelijks heel veel van genieten.

Tortse eigenaars: Hugo en Annelien Pleit
Kennel String of Pearls

 

 


 

Marley (String of Pearls Berry Voluntary)

 


         

Vernoemd naar een wel zeer relaxte zanger uit de reggae geschiedenis, is onze goedaardige, lieve, speelse en soms wat eigenwijze Marley. Vanaf April 2011 is dit baasje onderdeel van ons meubilair, zowel letterlijk als figuurlijk…want als er iemand koning is van de bank, is hij het!

Hoe kort je tripjes buitenshuis ook mogen zijn, Marley begroet je altijd even enthousiast. Ook als je niet tot ons gezin toebehoord. Marley houdt van iedereen, maar bovenal van aandacht van iedereen. Loop je langs en vangt hij je blik? Dan is ‘ie niet te stoppen en komt hij gewoon meteen kennis maken, ook al zit z’n baas of bazin nog met de riem aan hem vast.  Z’n zwiepende staart heeft al vele kopjes doen sneuvelen. Maar hoe kun je nu boos worden op zo’n enthousiaste, vrolijke hond? Je ziet hem gewoon glimlachen, genieten, met die twinkelende oogjes. Ons clowntje.  

Vanaf begin af aan is Marley een zonnetje in huis geweest. Met de bal in z’n goeiige lobbes bek wacht hij je op. Wil jij niet, dan wil er vast iemand anders wel. Niet? Nou, dan vermaakt Marley zichzelf wel. Gaat hij achter z’n staart aan, of kreunend op z’n rug over de vloer schuren. Of hij propt zich gewoon tussen ons in op de bank als we televisie kijken, en valt dan rustig op schoot in slaap.

Marley laat zich graag banaantjes voeren, of geeft high-fives voor een stripje bacon. Als een ware levensgenieter vinden we hem vaak in z’n eentje in de tuin, op een lounge-stoel. Liggen wij op een zonnebed te zonnen, dan komt hij er gewoon lekker bij. Het maakt niet uit hoe oncomfortabel, zolang hij maar op schoot kan, en af en toe een lik kan geven. 

Hij plaagt ons, geeft soms expres de één geen kusjes en de ander wel, pikt overal waar mogelijk sokken, handdoeken en gaat in het bos soms een rondje extra om voor onze lichaamsbeweging. Regelmatig ontdekt hij het huis, sluipt in z’n eentje naar zolder of gaat rustig op een bed liggen. Boven alles is hij een makkelijke hond. Marley luistert als het echt moet, zeurt nooit over eten, draaft niet te lang door als niemand wil spelen en is altijd in voor kriebel en kroelpartijen. Komen er kleintjes op bezoek, gaat hij laag liggen en wacht tot zij komen aaien. En we weten hoeveel moeite dat kost, als je zo’n geboren entertainer als Marley bent! Ben je alleen en sta je te koken, dan komt hij met nieuwsgierige oogjes kijken wat je doet. Soms klinkt er opeens een boer, of drijft de ietwat rotte geur van een eitje met brokjes voorbij, en besef je dat hij al die tijd gewoon gezellig bij je in de buurt zat. Ook dat is Marley!

We zijn ontzettend blij en gelukkig dat we Marley in ons leven hebben en zouden hem voor geen goud willen missen!

Trotse eigenaars: familie de Kooker


 

 


 

Jenna (String of Pearls One Sweet Whirled)

 

 

   

Wat was het spannend. Op 21 februari 2011 hoorden we dat de puppies waren geboren. We konden niet wachten tot we ze mochten bekijken. Helaas zat daar nog een paar weken tussen. Maar op 20 maart was het dan zover. Zeven lieve puppies.

We hebben ze een paar keer mogen bewonderen. Toen het duidelijk werd welke kleur (voor ons was dat lila) we kregen, was het helemaal spannend. Net of je naar je kindje gaat kijken. Zo schattig. Wat een mooie hondjes, stuk voor stuk.  Allen vernoemd naar een smaak van Ben & Jerry’s ijs. Helaas bleek onze smaak allang uit de handel te zijn!

En dan ….. ja een naam verzinnen. En dat met 2 kinderen en 2 volwassenen. Lastig. Maar uiteindelijk waren we het allemaal eens met de naam Jenna. 

Op 13 april 2011 was het dan zover. Jenna kon worden opgehaald. Speciaal op woensdagmiddag gepland, zodat de kinders ook mee konden.

 

Ja, en dan de eerste autorit. Alleen maar hijgen op de achterbank. En dat is eigenlijk nooit meer veranderd.

Wat heeft ze een hekel aan autorijden. In het begin ging ze nog wel gedwee de auto in. Maar tegenwoordig is het een en al protest. Springen, blaffen, en je kunt haar lokken met worst, koekjes, snoepjes. Ze trapt er echt niet in. Terwijl het normaal toch echt wel een vreselijke snoepdoos is.

De puppencursus en daaropvolgende cursussen heeft ze allemaal goed doorlopen. Apporteren gaat nog niet helemaal goed maar daar gaan we nog aan werken. In het water gaat het apporteren trouwens een stuk beter dan gewoon buiten. Dan laat ze haar dummy of bal gewoon ergens liggen. Is ze ineens weer afgeleid door een stokje of een lekker hoopje poep! Sowieso gaan we nog Behendigheid met haar doen.

Nooit gedacht dat je zoveel plezier kunt beleven met je hond. En zoveel liefde terugkrijgt van zo’n beestje. Ze loopt zeker meer dan drie uur op een dag en speelt graag met andere honden. Spelen is bij haar vooral een beetje duwen, kauwen in oren en snel op haar rug liggen. Dan ligt ze een beetje met haar poten in de lucht te maaien. Maar ook heel hard rondjes om een boom rennen en kijken wie er achter haar aan wil rennen.

Uiteraard heeft ze wel haar voorkeuren. Voor herders loopt ze graag een rondje om.

Ook Jenna loopt veel met knuffels, handschoenen en vooral veel sokken. Als ik een bh laat liggen, kan ik ‘m ook 9 van de 10 x in de tuin of in de keuken vinden. Het komt geregeld voor dat we snel wat spullen moeten ruimen als er bezoek langskomt.

Jenna is ook een echte waterrat. Ze sprong al vrij snel in het water toen ze bij ons kwam. Wat ze nu erg leuk vindt, is spulletjes opduiken. Dan loopt ze langzaam door het water en voelt met haar poten op de bodem. Als ze dan stilstaat weet je dat ze iets gevonden heeft. En dan gaat die kop helemaal onder water en komt ze met een lekke bal, wat wier of zelfs een bril naar boven. Je ziet mensen vaak stilstaan en kijken wat dat beest nou allemaal doet in het water.

Sneeuw is ze gek op. Lekker met je snuit erdoorheen duwen. En graven. Heerlijk op een veld grote kuilen graven en op zoek gaan naar muizennestjes. Daarom is haar neus zo snel roze geworden ben ik bang. Al met al is het een heerlijk beest waar je nog uren over kunt vertellen. Wij zijn erg blij met dit lieve beestje en overwegen nog steeds een tweede Golden aan te schaffen.Zo gezellig, 2 van die beestjes. Wij gaan daar nog even goed over denken en genieten ondertussen van deze “al bijna” 2-jarige “nog steeds ondeugende” Golden Retriever.

 

 

 


 

Charlie (String of Pearls Caramel Chew Chew)

 

 

 

Als pup was Charlie vooral buitenshuis een pittig hondje; niet meer te vergelijken met hoe hij nu is. Totaal ontspannen en altijd vrolijk.
Tijdens wandelingen begroet hij elke hond even vriendelijk en als het even kan daagt hij ze uit om lekker even te gaan rennen. Maar niet iedereen kan zijn gekke bokkesprongen zo waarderen...

Als hij niet aan het spelen is, is het water of nog liever de modder, een goede tweede. De meerkoeten hebben daarbij zijn bijzondere aandacht.
 


Naast lange wandelingen, gaat hij graag mee tijdens het hardlopen, waarbij hij minimaal de dubbele afstand loopt en nog energie heeft om te spelen
met andere honden. Regelmatig koelt hij zijn pootjes dan even af in het water. Het heeft niet zijn voorkeur, maar als het moet, kan hij netjes naast ons lopen.
Zodra het kan, gaan we weekendjes naar Ameland en geniet hij van de duinen, de zee en het strand. Hij is zelfs aangestoken met ons wintersport virus.
Het rennen door - het liefst - verse sneeuw vindt hij fantastisch. Die mooie gladde deken in de achtertuin, is binnen 10 minuten omgeploegd, maar alle ballen zijn weer gevonden.

   
 
Charlie is gek op mensen. Hij begroet iedereen even enthousiast en beloond je aandacht met een lik (over je gezicht). Charlie is daarbij erg attent en brengt altijd een balletje
of een stok met zich mee. En soms ook een plantje...
Charlie kan ook erg goed aandacht vragen, door zijn kop onder je arm door te steken of op schoot te leggen en zijn allerliefste blik te laten zien. Werkt iedere keer weer.
 
Naast al dat rennen en enthousiast doen, kan Charlie uitgebreid genieten van een luie middag op zijn kussen en met mooi weer in de tuin. Regelmatig ligt hij op zijn rug met de poten in de lucht;
hij voelt zich helemaal thuis.
En zoals een goede Golden betaamd kan een hapje eten op zijn tijd niet ontbreken! Wat een levensgenieter!
 
Al met al is Charlie een hond met een fijn karakter en een enorme aanvulling op ons leven. We kunnen hem niet meer wegdenken!
 

Trotse eigenaars: familie Runhart