|   Home   |   Over Ons   |   Onze Honden   |   Puppies   |   Nakomelingen   |   Fotoalbum   |   Nieuws   |   Links   |  

 
Nest 12: String of Pearls Mille Fleurs (Felicia) x Giddygold Swayze of Dancer (Tjørven)
Geboren op: 7 maart 2012

 

Lilea (String of Pearls Loverdose)

 

 

Al heel lang was het mijn droom om een hondje te mogen liefhebben en verwennen. Na heel wat jaartjes was het eindelijk zover, op Koninginnedag 2012 heb ik mijn allermooiste geschenk ooit mogen ophalen in Andijk. Een klein bolletje wol, genaamd String of Pearls Loverdose Lilea, mocht met mij mee naar huis.

Lilea (of Lea als roepnaam) is mijn eerste hondje en soms is het dan ook best even wennen. Gelukkig heb ik een lieve familie die achter me staat en me met alles helpt. Bovendien kan ik ook altijd terecht bij de familie Pleit voor vragen en advies wat erg fijn is.

Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar Lea is echt de allerliefste, slimste en mooiste hond die er bestaat. Tijdens de cursussen steekt ze altijd met kop en schouders boven de andere honden uit en een nieuw trucje leert ze binnen 10 minuten. Ze weet precies wat wel en niet mag, maar heeft nu een leeftijd (bijna 1 jaar) dat ze het erg leuk vindt om dit nog even te checken. We weten precies wanneer ze iets doet wat niet mag want dan hoor je haar staart ergens tegenaan slaan en gaat ze harder hijgen. Vaak komt ze dan ook even later aan met een sok of slof (vooral die van mijn zusje zijn favoriet).

Zwemmen, sneeuw, snuffelen, graven, kauwen, knuffelen, borstelen, spelen, samen op de bank tv kijken, slepen met haar dekentje, rollen in de paardenpoep of modder, en wandelen in het bos zijn haar grote passies in het leven. Als ze oud genoeg is ga ik behendigheid met haar doen, want ze klimt nu al graag op en over alles heen. De allernieuwste hobby die we samen hebben opgepakt is fietsen en dit staat bij Lea op het moment op nummer één. Waar ze normaal achter alles wat los en vast zit aan rent (poezen, blaadjes, noem maar op) blijft ze nu met een ‘big smile’ heerlijk naast me rennen. Lilea vindt echt alles lekker, wat ik haar ook voorzet, ze eet het op. Net als mama Felicia vindt ze het ook erg lekker om een kopje thee te drinken, maar er moet dan wel ook wat melk in.

Ze is best onafhankelijk en gaat dan ook graag alleen op onderzoek uit. Zodra ze ons echter niet meer ziet komt ze met een razend tempo zoeken en is ze door het dolle heen als ze je heeft gevonden. Als ze paarden, andere honden of vogels tegenkomt zijn die echter vaak toch nog net iets leuker dan baasje en gaat ze daar graag naar toe. Tijdens het wandelen hoor ik vaak van andere mensen dat ze zo mooi is en dan ben ik zo trots op haar.

Lilea houdt van alles en iedereen. Amulette, het paard van mijn zusje, is haar grote vriendin en ze vindt het dan ook heerlijk om naar stal te gaan. Niet alleen voor Amulette, maar ook voor al dat lekkers wat ze daar gewoon op de grond laten liggen; paardenpoep! Maar ook wildvreemden worden, of ze het nu leuk vinden of niet, begroet met een Golden “knuffel”. Daarna ploft ze op haar rug zodat je weet dat het haar tijd is om begroet te worden met een aai over haar buik.

Lea doet haar nest-naam ‘Loverdose’ eer aan, want ze geeft me echt een overdosis liefde. Ik wil de familie Pleit dan ook bedanken voor dit bundeltje energie, liefde en vreugde. Ik kan me een leven zonder haar niet meer voorstellen.

Trotse eigenaresse: Lilian Bos

 

 


 

Harry (String of Pearls Spicebomb)

 

Onze Harry geboren 7 maart 2012 bij de familie Pleit, als String of Pearls Spicebomb.

Op 29 april mochten we hem halen, dus gewapend met handdoeken en een kleed, zijn we met onze oudste Golden genaamd Co (van 2004) naar Andijk gereden om onze Harry te halen.

Ontroerd zijn we met hem richting Prinsenbeek gereden, onderweg gestopt op een parkeerplaats om de twee Goldens met elkaar kennis te laten maken op neutraal terrein. Harry niet verlegen liep parmantig mee, aan het kleine lijntje de grote buiten wereld te verkennen. Co liep erbij en keek er nadenkend na, wat moet ik hiermee?? Maar al naar een paar uur besloot hij, hier wordt ik vriendjes mee, zo gezegd zo gedaan en tot op de dag van vandaag zijn het hele dikke maten.

Als wij naar het bos gaan, blijven ze oog contact met elkaar houden. En als dat niet een twee drie lukt, rent Harry zo snel als hij maar kan, naar Co.

Harry leert snel en trekt zich op aan Co. Op de hondenschool heeft hij inmiddels twee diploma's gehaald puppy cursus en de basis gehoorzaamheid, en het ziet er naar uit dat we nog even doorgaan, want hij heeft er veel plezier in, en hij niet alleen.

Nu hij 11 maanden op de foto's, en is het een beer van een hond van 43 kilo en 63 cm groot! En heeft een prachtig exterieure uitstraling. Alles klopt aan hem. Maar deze woorden komen van de eigenaar af, dus gekleurd. Maar mooi blijft hij.

Harry is altijd in voor een spelletje, maar kan zich ook goed zelf amuseren met pluche beren en ander speelgoed wat in ons huis ligt. Als wij weer de speeltjes in de daarvoor bestemde mand leggen, zijn ze niet te beroerd om ons te helpen alles er weer uit te halen. Dat is toch spelen??

Lieve familie Pleit dank voor deze geweldige hond waar we heel veel plezier aan beleven.

Trotse eigenaars: familie van Gunsteren