|   Home   |   Over Ons   |   Onze Honden   |   Puppies   |   Nakomelingen   |   Fotoalbum   |   Nieuws   |   Links   |  

 

Nest 2: Pearl Drift Another Ambition (Jolene) x Multi Kamp. Fiveshill How Dare You (Chris)
Geboren op: 12 oktober 2003

 

Tiba (String of Pearls Twinkle Eyes)

Tiba is een ontzettende lieve hond, voor ons de liefste hond die er is!

Op zich luistert ze goed, maar ze is ook erg eigenwijs. Als ze iets wil dan gaat ze er ook voor. Om een voorbeeld te noemen; ooit kreeg ze een snoepje bij de bloemenzaak op ons winkelcentrum. Na deze keer kan ik dit plein niet meer over zonder dat Tiba naar de bloemenzaak wil. Ik krijg haar dan ook echt niet mee. Ze gaat liggen en beweegt niet meer. Of ik nou boos word of niet. Dus…… 1 km omlopen zodat ik niet in de buurt van de bloemenzaak kom. En dit zelfde geldt voor het postkantoor waar zij ook altijd een snoepje krijgt.

Tiba is nog steeds erg speels. s' Avonds lekker languit op de bank gunt ze ons niet. Alle speeltjes worden er aangeleverd. Kip, flos, bal etc. Tot er weer eindelijk gespeeld wordt. Wat ook erg grappig is, is dat Tiba weet wanneer zij eten krijgt. Een heel ritueel. Wij eten eerst, en op het moment dat we klaar zijn en ons bestek neerleggen, staat Tiba naast de tafel. Kop op schoot en haalt een van ons om haar eten te halen. En hoe zachtjes we ons bestek ook neerleggen, ze weet het altijd en komt. Loopt dan vooruit naar de berging waar haar eten staat, wacht tot we eten hebben gepakt en loopt vooruit weer terug naar haar etensbak in de keuken. Altijd weer een leuk gezicht.

Dan nog even dit. Als we naar mijn moeder gaan, weet Tiba ook dat ze iets lekkers krijgt. En daar heeft Tiba ook weer haar eigen manier voor. Tiba blaft NOOIT, tot we bij mijn moeder komen. Dan gaat ze voor mijn moeder zitten en gaat een soort van blaffen, neemt mijn moeder aan haar arm mee, naar de kast waar snoepjes staan, en gaat daar netjes voor zitten. Als ze haar snoepje heeft gehad is het weer rustig en is ze stil.

Verder houdt Tiba erg van graven, met name in modder of zand. We zijn dan ook erg blij met een buitenkraan zomers!!!  We lopen erg veel met Tiba. De bossen en het strand vind ze helemaal geweldig. We zijn ook weer blij dat de zomer eraan komt. En Tiba ook.

Tiba is een heel gemakkelijke hond, we kunnen alles met en bij haar doen. Als ze iets heeft, of we moeten haar oren nakijken, of wat dan ook, en we zeggen: ga eens af, vrouwtje moet even kijken, dan gaat ze al vanzelf op haar rug, en steekt haar poten omhoog. Of we nou in de oor moeten kijken of aan haar poot moeten wezen!!!

Nou dit is een stukje over onze Tiba, waar we nog steeds helemaal blij en gek mee zijn. Ze komt uit een goed nest, en bij een uitstekende fokker vandaan, waar we ook nog heel blij mee zijn.

Trotse eigenaren: Ria en Jolanda Spruit, Capelle a/d IJssel

 


 

Jansen (String of Pearls Together Forever)

Sinds 23 februari 2010 is Jansen trotse grote broer geworden! Niet van een andere pup... nee, van onze dochter Sofie! Hij is ontzettend lief voor haar en heeft haar helemaal geaccepteerd. Dat hij wat minder aandacht krijgt vindt hij blijkbaar niet erg.

De eerste keer dat hij haar mocht zien heeft hij haar helemaal besnuffeld en daarna likte hij eerst mijn handen en daarna stopte hij zijn kop onder haar billen.

De dagen daarna likte hij elke dag even aan haar handje of hoofdje.

Toen ik op een ochtend beneden kwam en Sofie meteen in de box neerlegde (en niet eerst aan Jansen liet zien) was Jansen erg onrustig.. hij liep maar heen en weer voor de box en probeerde zijn neus door de spijlen te steken. Maar dat lukte natuurlijk niet. Ik vroeg mij af wat er aan de hand was. En toen besefte ik ineens dat Sofie en Jansen elkaar nog niet begroet hadden!!! Ik heb Sofie snel uit de box gehaald en ben met haar even bij Jansen gaan zitten. Hij was helemaal blij en ging hierna meteen weer lekker in zijn mand liggen, helemaal gerustgesteld!

Als Sofie moet huilen is Jansen vaak de eerste die bij de box of kinderwagen staat om eens even te kijken wat er aan de hand is. Hij rent vervolgens naar zijn favoriete speeltje toe om dat naar haar toe te brengen.

Het enige moment dat Jansen minder blij is met Sofie is als we gaan wandelen met de kinderwagen erbij. Het lijkt erop dat hij het wandel moment als zijn eigen moment beschouwd. Zijn momentje van alle aandacht!! Ik ben nu twee keer op pad geweest met hond en kinderwagen en tot twee keer aan toe heeft meneer rottigheid uitgehaald en niet geluisterd! Wat een ontzettende boef is het ook!!

Trotse eigenaren: Kees, Bianca en kleine Sofie Hofwegen, Heerhugowaard

 


 

Lindsey (String of Pearls True Miracle)

Lindsey is echt een levensgenieter.

’s Morgens vroeg is haar speeluurtje. Dan pakt ze alle ballen en knuffels met piepjes bij elkaar in de woonkamer. Vooral dan dikke pret met Felicia.

Lindsey is echt een speelhond. Met de andere honden, samen met mij en ze kan zich ook heel goed alleen vermaken, maar dan wel met veel speelgoed.

Haar favoriet is toch echt een bal. Klein of groot, met of zonder piep, hard of van pluche. Het maakt haar niet uit.

Ze is buiten heel fanatiek en energiek. Ook is ze een echte zwemmer en springt van de steigers af. Lindsey kent echt geen angst en vind alles leuk en interessant.

Vanaf jonge hond al een druktemaker en nu is ze het nog (voor haar leeftijd!).

Maar ze is vooral heel erg lief en aanhankelijk. Het liefst slaapt ze op schoot.

 

Trotse eigenaar: Annelien Pleit, Andijk

 


 

Beau (String of Pearls The President)

Beau is een hele lieve hond. Vroeger was hij wat druk, maar tegenwoordig gaat dat veel beter.     

Beau kan heel erg goed met kinderen en andere honden omgaan. Hij is dol op wandelen en zwemmen.
Wij gaan regelmatig wandelen aan de Reeuwijkse plassen. Als Beau het woord Reeuwijk hoort, is hij door de dolle heen.

Hij is gek op autorijden en als we boodschappen gaan doen, wil hij altijd mee.

Ook is Beau helemaal gek op onze zoon en als hij langskomt en hij fluit, is Beau niet meer te houden van blijdschap.

 

Trotse eigenaren: Sjaak en Ans Spruit, Nieuwerbrug

 

 

 


 

Quincy (String of Pearls Touch of Elegance)

Dit is String of Pearls Touch of Elegance, oftewel Quincy. Ze is geboren op 12 oktober 2003.
Het is onze eerste eigen Golden Retriever, na er twee bij mijn ouders gehad te hebben. Ze is absoluut niet meer weg te denken.

We hebben een eigen bedrijf, waar zij altijd trouw mee naar toe gaat.
Vorig jaar is ons zoontje geboren en vanaf die tijd zijn ze onafscheidelijk. Het zijn twee dikke vrienden van elkaar.

Ze vindt het heerlijk om lekker door de plassen heen te banjeren en het strand en de bossen vindt ze ook geweldig.
Het is een geweldige hond en ik hoop dat we met haar nog lang veel plezier mogen hebben.
Het is onze kanjer!

Trotse eigenaren: Misja, Miranda en kleine Mitchell Brehm, Rotterdam

 


 

String of Pearls That's Jazz (Blue)    overleden op 19-09-09

Met veel liefde gemist door: Fam. v/d Luijster, Sas van Gent