|   Home   |   Over Ons   |   Onze Honden   |   Puppies   |   Nakomelingen   |   Fotoalbum   |   Nieuws   |   Links   |  

 
Nest 3: Pearl Drift Primrose Beauty (Meike) x Multi Kamp. & Trailer Rossmix No Regrets (Olle)
Geboren op: 1 juli 2004

 

Goofey (String of Pearls Coco Chanel)

Goofey is een heerlijke en zeer makkelijke hond. We nemen haar echt overal mee naar toe, van restaurant tot aan de notaris aan toe. Dit hebben we al vanaf de puppytijd gedaan en ze weet zich overal keurig te gedragen. Ze is dol op iets in haar bek te hebben. We hebben diverse knuffels waar ze, zodra ze maar iemand ziet of hoort, oppakt en ermee naar de persoon toeloopt.

Buiten is ze niet zo een held, komt er een beetje imponerende hond, dan maakt ze zich zo laag mogelijk. Wij lopen altijd gewoon door, ze komt ons vanzelf dan weer opgelucht voorbij rennen.

Graven vindt ze heerlijk, op zoek naar veldmuisjes. Soms sta ik een kwartier te wachten tot ze met haar flink zwarte modder snoet is uitgespeeld. Gelukkig is ze nog nooit met een ‘vondst’ in haar buik naar me toegekomen.

Ze heeft een grote hobby, eten. Maar we meten het elke dag af zodat ze keurig op gewicht blijft. Ze ligt graag voor in de tuin en krijgt als ze daar ligt, van allerlei lieve buren nog wel eens een kluif. Dan kijkt ze heel triomfantelijk naar ons, zo die is binnen en opgegeten!

Afgelopen zomer liepen we op een duinpaadje in Lacanau in Frankrijk. In de verte zagen we een witte golden komen. Jeetje wat leuk zeg zeiden we tegen elkaar. Die hond lijkt zelfs op Goofey. De mensen spraken ons aan, en wat blijkt ….. een kleine wereld. Het was Sil, de zus van Goofey, Wat een toeval. We hebben vreselijk moeten lachen. In het echt lijken ze echt heel erg op elkaar.

Trotse eigenaren: Fam. Cattel, Nieuwerkerk a/d IJssel

 


 

String of Pearls Cantate in Pink (Maaike) en vriendin Myla

Toen bleek dat wij ongewild kinderloos zouden blijven wilden we toch onze zorgbehoefte kwijt. Veel mensen zeiden “dan neem je toch een hond”. Ervan overtuigd dat dit nooit onze kinderwens zou kunnen inwilligen gingen wij toch op zoek naar een hond. Gewoon voor wat gezelligheid in huis en om mee te kunnen wandelen. Want wandelen zonder hond of kind vonden we toch maar wat raar. We gingen gedegen te werk want het moest natuurlijk niet zomaar een hond worden maar een hond die echt bij ons past. Na lang zoeken en zelf gesprekken met een kynoloog kwamen we toch uit  op de Golden Retriever. Nou toen we dat wisten wilde we vaart maken we keken op de site van de GRCN en screenden de fokkers die een nestje verwachten. En zo kwamen we bij String of Pearls. Nou nu terugkijkend kunnen we zeggen dat we geen betere keus hadden kunnen maken. De familie Pleit verwachte hun eerste nestje en na een kennismakingsgesprek waren we door de balotagecommissie. Yippie als er voldoende pupjes geboren zouden worden zouden wij een teefje krijgen.

Op 4 maart 2003 kregen we het telefoontje wat we ons leven niet meer vergeten. Ons hondje was geboren. We konden natuurlijk niet wachten tot we haar mochten zien. We gingen kennismaken en later bleek dat we ook nog eens het teefje van onze keuze kregen. En zo gingen we op Koninginnedag 2003 naar huis met String of Pearls Sonata in Pink oftewel onze Myla. De vlaggen hingen overal natuurlijk uit maar zo voelde ons hart ook. We hebben genoten van de “kraamtijd” thuis en Myla was een voorbeeldige pup die niets kapot maakte en behoorlijk snel zindelijk was en heeeel belangrijk het heerlijk vond als we met haar kroelden en speelden.

Bijna een jaar later begon het weer te kriebelen. Het zou toch wel leuk zijn als Myla een maatje kreeg en wij allebei met een hond konden wandelen. Het stond voor ons als een paal boven water dat dit dan een halfzusje van Myla moest worden. En zo werd op 1 juli 2004 een tweede nestje geboren bij de familie Pleit waaruit wij uiteindelijk String of Pearls Cantate in Pink oftewel Maaike kregen. Wat heel bijzonder was bij dit hondje is dat we de hele dracht enz. van heel dichtbij mee hebben mogen maken. En wat een heerlijke meid is ook deze hond.

We zijn nu bijna zes jaar verder en nog iedere dag genieten we van onze “oudste” meiden. Want ondertussen zijn we ook pleegouders geworden van een meiske van nu drie en een lieve kleine dame van net één jaar. Ook van deze twee dametjes genieten we uiteraard maar onze twee oudste hebben ook een heeeel bijzonder plekje. En ook onze pleegdochters genieten meer dan volop van de honden. Het is zo leuk te zien hoe ze met elkaar leven en letterlijk spelen.

En nog iedere dag komen Myla en Maaike bij ons als de kids op bed liggen. “Nu is het onze tijd” en gelijk hebben ze. Dan gaan we langer uit met ze, spelen even met ze en kroelen vooral heel veel kroelen. En als we een “slechte” bui hebben dan liggen ze allebei heerlijk tegen ons aan op de bank. En wat voelen we ons dan rijk!

Dus lieve Bert, Christina, Elisa en Annelien we kunnen jullie nooit genoeg bedanken. En tot ons grote verdriet leeft Meike niet meer maar als wij naar Myla en Maaike kijken zien we nog zoveel van die lieverd dat ze niet wordt vergeten!!!

Trotse eigenaren: Rob en Isolde

 


 

String of Pearls Cinderella (Madelief)

Al ver voor dat mijn Madeliefje geboren was keek ik naar haar uit. Toen het dan eindelijk zover was viel mijn oog gelijk op haar. Ze was de zwaarste en voor haar ronde koppie smolt ik gelijk. In de weken die volgden werd ik steeds zekerder: dit is mijn kleine wijffie. Wat was en is ze vrolijk en blij. Altijd kwispelend, nooit op de voorgrond. Wil heel graag met me mee trainen en wandelen vind ze heerlijk. In haar jeugd heb ik haar regelmatig geshowd. Het Luxemburgs Jeugdkampioenschap met als klapper BOS was haar hoogtepunt. Nu gaat ze nog wel eens mee voor de fun, want ze vindt het zo prachtig. Madelief loopt vrijwel altijd los. Soms is ze ondeugend en gaat ze ervandoor, maar ik weet precies waar ik haar kan ophalen. Ze loopt dan altijd naar het IJsselmeer, waar ze lekker zwemt. Wanneer ik dan op de ‘plek des onheils’ aankom, komt ze altijd kwispelend aangelopen. Want vrouwtje, ik weet dat het niet mag en het spijt me heel erg, maar ik vond het zo fijn om even te zwemmen… Ja en wordt dan nog maar eens boos: op zo’n lief meisje lukt dat nou eenmaal niet.

Madelief is van twee nesten moeder geworden. Beide nesten bracht ze met veel liefde en geduld groot. Ik ben dan ook heel trots en gelukkig om een fijne dochter (Livia) van haar te hebben.

Ik hoop mijn allerliefste “Zusje” nog jaren bij me te hebben!

Trotse eigenaar: Elisa Pleit (kennel String of Pearls), Andijk

 


 

String of Pearls Crackerjack (Mats)

Mats is de enige reu in mijn roedeltje. Het is in één woord een heerlijke vent. Als er één kan kroelen en knuffelen dan is hij het wel. Als enig heerschap in het nest had hij al snel mijn hart gestolen. Hij lijkt veel op zijn moeder Meike, hij heeft dezelfde oogopslag en hetzelfde zachte karakter. Wel is hij beschermend over zijn meiden, maar geef hem eens ongelijk. Mats ligt het liefst alleen maar op schoot. Mee uit vind hij leuk, op schoot liggen nog veel leuker. Mats is een hond die zich niet erg op de voorgrond plaatst. Totdat het etenstijd is, dan vraagt hij met zielig gehuil net zolang aandacht totdat hij zijn eten krijgt. Over trainingen en cursussen heeft hij zo zijn eigen gedachten, geef zijn portie maar aan Fikkie. Laat hem maar lekker struinen in de tuin. Af en toe heeft hij een gekke bui en wil hij ineens door de tunnel of over de kattenloop (behendigheidstoestellen), maar meestal kijkt hij toe terwijl de andere honden daarin getraind worden. De beloningskoekjes daarna wil hij dan natuurlijk wel. Mats kan heel goed gekke bekken trekken, dat is erg grappig.

Ik hoop dat mijn grote vriend “Matsjo” nog heel lang bij me blijft.

Trotse eigenaar: Elisa Pleit (kennel String of Pearls), Andijk

 


 

String of Pearls Charming Charley (Charley)

Trotse eigenaar: Olga Hammett (kennel Solidago), Bergen

 


 

String of Pearls Covergirl (Sil)

Trotse baasjes: Fam. Haakman, Enkhuizen